Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Οσίας Ξένης της Ρωμαίας. Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε, κατόπιν προσκλήσεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, προϊστάμενο του Ι. Ναού.
 
Την ιερά υμνωδία διηκόνησε χορός υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Δέδε, Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος και του Οικον. Ιωάννου Φαφούτη- Εφημερίου του Ι. Ναού και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, πολλοί πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Οσίας, το οποίο φυλάσσεται στον Ι. Ναό.
 
Λίγο πριν την Απόλυση ευλογήθηκε το κόλλυβο της Οσίας και διανεμήθηκε σε όλους τους πιστούς ευλογημένο φαγητό δωρεά ευσεβών πιστών το οποίο προετοίμασαν οι εθελόντριες γυναίκες του Ι. Ναού.
 
Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου