Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ, τους προερχομένους από τον Δήμο Λίμνης-Μανουδίου-Αγίας Άννας είχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης.

Το Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο και Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφερείας Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος και πολλοί Ιερείς εκ της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητικό και ζωηρό διάλογο με τους φοιτητές, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευχαρίστησαν τον Επίσκοπό τους για την πρόσκληση και την παρουσία του πλησίον τους και δέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση τις συγχαρητήριες ευχές του.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2017 στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί, συναντήθηκαν με τους φοιτητές των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο χορός Ιεροψαλτών του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως « Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης» στην Ιστιαία, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, απέδωσε επίκαιρους Ύμνους των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, ενώ η Καθηγήτρια Φιλόλογς κ. Μαρία Ιωάννου πραγματοποίησε επίκαιρη ομιλία.

Στην συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη Αγιοβασιλόπιτα, ενώ στην ομιλία του προς τους φοιτητές τόνισε ότι η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της θερινής συναξεως, πριν τις Πανελλήνιες, οπότε και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία για την ενίσχυση των τότε υποψηφίων και κάλεσε τους τωρινούς φοιτητές να αγωνίζονται διαρκώς να τονώνουν την σχέση τους με τον Χριστό, δια της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος δεξιώθηκε τούς φοιτητές και είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν Κληρικοί της περιοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κοτζιάς, η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου, οι οποίοι χαιρέτισαν την Εκδήλωση.

Σε όλους τους φοιτητές ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως δώρο το Ημερολόγιο του 2017 της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου