Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιανουαρίου 2017 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ενορίας Μαντουδίου Εορταστική Εκδήλωση για τους Εθελοντάς Αιμοδότας.

     Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως, Πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Λιάσκος.
 
     Η Εκδήλωση άνοιξε με την ευλογία της πίτας της Τραπέζης Αίματος, την οποία ευλόγησε ο π.Κωνσταντίνος, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, τόσο προς τους Εθελοντάς Αιμοδότας όσο και προς όλους για καλή και ευλογημένη χρονιά.

    Ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Ιωάννης Μάρκου και Υπεύθυνος της Τραπέζης Αίματος καλωσόρισε όλους στην Εκδήλωση  και ευχήθηκε τα δέοντα.

    Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Επισήμων και στη συνέχεια ο Αιδεσιμολογιώτατος οικονόμος π.Δημήτριος Σταμούλος, Εφημέριος Κηρίνθου, ήταν ο κύριος ομιλητής της Εκδήλωσης σχετικά με την Αιμοδοσία.
 
      Ξεχωριστό τόνο στην όλη εκδήλωση έδωσε η Χορωδία της Ενορίας υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολογιωτάτου π.Νικολάου Μάρκου, η οποία απέδωσε πολύ όμορφα επίκαιρους ύμνους, κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.

      Την εκφώνηση έκανε η κ.Βασιλική Χασάνη ενώ την χορωδία συνόδευε το αρμόνιο που πολύ όμορφα έπαιζε η μαθήτρια του γυμνασίου Σταματία Λιακοπούλου.

   Ακολούθησε κέρασμα, κλήρωση πολλών δώρων προσφορά των καταστημάτων της Πόλεως Μαντουδίου και μοιράστηκαν ενθύμια - δωράκια στους Εθελοντάς Αιμοδότας.

      Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εφημέριος της Στροφυλιάς π.Ναούμ Σταύρου, ο Εφημέριος Πηλίου π.Βασίλειος Μάρκου, οι τοπικές Αρχές , τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και πολλοί Ενορίτες.

      Η Αιμοδοσία πραγματοποιείται δύο φορές κατ’ έτος Απρίλιο και Οκτώβριο και συγκεντρώνει γύρω στις 90 μονάδες αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου