Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

H ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ – ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΟΦΦΙΚΙΟΥΧΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ

Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2017 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Πόλεώς μας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξαν θαυμάσια, στον μεν Εσπερινό ο Πρωτοδιάκονος Νεκτάριος Ευγενικός και στη Θεία Λειτουργία ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Την ιερά Υμνολογία του Τιμίου Προδρόμου έψαλλαν οι δύο Χοροί των αγίων Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Κουρούπη και τον κ. Κωνσταντίνο Δέδε.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρεσβ. Αναστάσιο Χρήστου, το οφφίκιο του Οικονόμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ταπεινοφροσύνη του, την υπομονή του, την έως τούδε υπερδεκαετή διακονία του ως Κληρικού, συγχαίροντας παράλληλα την πρεσβυτέρα του Διονυσία και τα τέσσερα παιδιά τους, τους γονείς του, αλλά και τον αυτάδελφό του Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.

Ο Σεβασμιώτατος έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στον έργο του π. Αναστασίου στο Σπίτι Γαλήνης της Ενορίας, όπου σιτίζονται καθημερινά 90 συνάνθρωποί μας, ενώ με την ευκαιρία συνεχάρη δημοσίως και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία με πρόταση του εκ Χαλκίδος Γενικού Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως κ. Δημητρίου Αναγνωστάκη προσέφρε εκατό (100) μερίδες γεύματος, στο ενοριακό συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της Ενορίας στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο και κατόπιν επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον ασθενούντα αφυπηρετήσαντα Εφημέριο της Ενορίας π. Ανέστη Νάκο.

 (Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου