Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗN ΕΡΕΤΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με την καθιερωμένη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Ερέτρια της Εύβοιας, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 και στους δύο Ενοριακούς Ι. Ναούς της Πόλεως, τον παλαιό ιστορικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου και τη νεότερη Ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, όπου από νωρίς το πρωί τελέστηκαν ο Όρθρος της Εορτής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου συμμτείχε και η Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και ο Αντιναύαρχος ε.α. κ. Νικόλαος Φατούσης.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ξεκίνησαν οι Ιερές Λιτανείες των δύο Ενοριών, οι οποίες κατευθύνθηκαν στην Παραλία της Ερέτριας, όπου εψάλη από τους δύο Ιερείς Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου και Οικον. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη η Ακολουθία του Μεγάλουθ Αγιασμού και εν συνεχεία η Τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί κολυμβητές με νικητή τον κ. Ασκληπιάδη Ελευθερίου, ο οποίος έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου