Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

 ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
 
 
Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέσθηκε η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και Θαυματουργού, στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής και στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού στο Δεξιό κλίτος.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Ιεροκήρυκας.
Την κυριώνυμη ημέρα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, τελέσθηκε  ο Όρθρος της εορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε, ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους.
Πλήθος πιστών συνέρευσε στις Ιερές Ακολουθίες, που έλαβαν χώρα για την ιερά μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης, τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

   
Φωτογραφία: Ανδρέας Ρούκο
 
 
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
 
Με πανηγυρικό τρόπο εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του στην Ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 το πρωί.

Στον Όρθρο της εορτής και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Προϊστάμενος της Ενορίας Οικονόμος π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και Αρχιμ. Θεαγένους Κόλλια, Εφημερίου της Ενορίας Μαλακώντα Ερετρίας.

Πλήθος ενοριτών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε στον καλό και υπερπολύτεκνο Ιερέα.

Φωτογραφία: Δημήτριος Πετρογιάννης

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου