Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα μνήμης ων Αγ. Συμεών του θεοδόχου, Άννης της προφήτιδος και των Αγ. Τριών νεομαρτύρων των Σπετσών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος του Λυκείου και του θεολόγου του κ. Κωνσταντίνου Στεργίου, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μετά την είσοδο των μαθητών στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, τους καλωσόρισε μαζί με την Διευθύντριά τους κ. Ευαγγελία Μυλωνά και τους άλλους συνοδούς καθηγητές και προχώρησε σε εισαγωγικές επεξηγήσεις σχετικά με την ακολουθία της Προθέσεως και την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη – Προϊσταμένου της Ενορίας, Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, Πρεσβ. Φωτίου Πάσχου – Εφημερίου Τριάδος Μεσσαπίων και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.

Κατά η διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέλυε επεξηγηματικά τα μέρη της και το σύνολο των τελουμένων.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατόπιν κατάλληλης προετοιμασίας, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων όλοι οι μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσοχή και την τάξη τους μαθητές, αλλά και την Διευθύντρια και τους Καθηγητές για το ουσιαστικό εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ διαβεβαίωσε πως είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε παρόμοια πρόσκληση από κάθε Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παράλληλα, συνεχάρη και τον δραστήριο Εφημέριο της Ενορίας π. Στέφανο, όπως και τους μαθητές του πρωτοπρεσβυτέρου Αναργύρου Στουραΐτη - Εφημέριου της Ενορίας Πολιτικών και Καθηγητού στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως έψαλλαν θαυμάσια τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Κατά τη διανομή του Αντιδώρου, εδόθησαν σε όλους αναμνηστικές ευλογίες, ενώ η Θεία Λειτουργία αναμεταδόθηκε και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου