Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στη νήσο Σκιάθο με σκοπό την τέλεση του ετησίου μνημοσύνου του μακαριστού εκλεκτού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Κωσταρά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διακ. Ευγένιο Τσάλλα, επισκέφθηκε την Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, όπου τον υποδέχθηκε η εγκαταβιούσα αδελφότητα υπό τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρα. Εκεί ο Μητροπολίτης μας και οι συνοδοί του προσεκύνησαν στο Καθολικό της Ι. Μονής και μετά στο αρχονταρίκι της Ι. Μονής, ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε επί μακρόν με τον Ηγούμενο και όλους τους αδελφούς της Μονής.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναο. Γενεθλίου της Θεοτόκου (Παναγίας Λιμνιάς) Σκιάθου, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρα, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Σταματά - Αρχιερατικό Επίτροπο Σκιάθου, τον Ιερομ. Παντελεήμονα Χούλη και τους Διακ. Νικόλαο Ρουσσάκη εκ της Ι. Μ. Κίτρους, Γεράσιμο Γαττά εκ της Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας και Ευγένιο Τσάλλα.

Λίγο πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προχείρησε Αρχιμανδρίτη τον εκτελούντα χρέη Εφημερίου του Ι. Ναού, αδελφό της Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Ιερομ. Παντελεήμονα Χούλη, υπό την συμφωνία του λαού του Θεού, με το «Άξιος»!

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λογο, αναφέρθηκε στην εορτή της Υπαπαντής παρομοιάζοντας τον εναγκαλισμό του Ιησού από τον Συμεών τον Θεοδόχο με την καταξίωση του κάθε ιερέα να κρατά στα χέρια του τον Ιησού Χριστό σε κάθε Θ. Λ. Επίσης με την ευκαιρία της εισόδου μας στην περίοδο του Τριωδίου, αναφέρθηκε στην αρετή της ταπείνωσης.

Πριν το τέλος της Λειτουργικής Σύναξης, ο Σεβασμιώτατος και ο Ιερός Κλήρος τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού εφημέριου της Πρωτοπρεβ. Ιωάννου Κωσταρά, μεταφέροντας στους οικογενείς του, την πρεσβυτέρα Αικατερίνη και τα παιδιά της, συλλυπητήριες και παραμυθητικές ευχές, τόσο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσιο, όσο και από τον Πρωτοσύγγελό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους Κληρικούς της Χαλκίδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως σέβονταν και αγαπούσαν τον μακαριστό π. Ιωάννη.

Oι Ιερές Ακολουθίες μετεδόθησαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου