Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ

Χαλκίδα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Το Σάββατο των Ψυχών 18 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.
Εκεί με τη συμμετοχή, εκτός των ανωτέρω, και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, τέλεσε την Θεία Λειτουργία,κήρυξε τον θείο λόγο και λίγο πριν την Απόλυση, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων.
 
 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕKΑEΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΞ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΘΕΜΕΛΗ
Την Κυριακή των Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2017, ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την κοίμηση του εξ Ιστιαίας Ευβοίας καταγομένου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη.
Στην Θεία λειτουργία που προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργησε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος και φυσικά ο προσκαλέσας όλους τους ανωτέρω, οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Θέμελη, τονίζοντας ιδιαίτερα και την στενή τους σχέση, λόγω της ευβοϊκής καταγωγής του μακαριστού Χρυσοστόμου.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους και αναφέρθηκε και εκείνος στο έργο του μακαριστού προκατόχου του στην Καλαμάτα.
Αμέσως μετά, οι Αρχιερείς, Κληρικοί και πνευματικά τέκνα του μακαριστού Ιεράρχου μετέβησαν στο κοιμητήριο Καλαμάτας, όπου και τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
 

 
 
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος
Βάκη 21 - 341 33 Χαλκίδα
τηλ. 22210.60404-7, fax: 22210.61505
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου