Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή.

Στην Ιερά Πανήγυρη εκλήθη από τόν οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, προκειμενου να προεξάρχει, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Δευτέρα το απόγευμα, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην έννοια της πνευματικής πατρότητος.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Κηφισίας χοροστάτησε και στον Όρθρο, ανήμερα της εορτής, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και του οικείου Ιεράρχου κ. Χρυσοστόμου. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο άγιος Κηφισίας, ανεφέρθη στην ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος και στα Ιερά Λείψανα των Αγίων, ως φορέων της Χάριτος του Θεού.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον άγιο Κηφισίας γιά την σεμνή παρουσία του και τους λόγους οικοδομής προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τους Κληρικούς που προσήλθαν κατά το διήμερο της πανηγύρεως, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο και τους πατέρες της Αδελφότητος, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ευγένεια διηκόνησαν τα πλήθη των προσκυνητών που προσήλθαν στο Μοναστήρι και προσκύνησαν με ευλάβεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, παρακαλώντας έκαστος τον Άγιο, ώστε να πρεσβεύει στον Χριστό για την ψυχοσωματική υγεία όλων των ανθρώπων, τον πολυμελή Χορό των αγίων Ιεροψαλτών, οι οποίοι, υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αργυρίου Στουραΐτη, εφημερίου της ενορίας των Πολιτικών και του κ. Στυλιανού Μπενή, Καθηγητού Μουσικής έψαλλαν θαυμάσια και με πιστότητα στο βυζαντινό μέλος, καθώς και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος μετέδωσε και αυτή την πανήγυρη της Τοπικής Εκκλησίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου