Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Την Κυριακή 19/3/2017 και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Σχολείο Τριάδος, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος, μέ θέμα:

" Ο ρόλος των φορέων κοινωνικοποίησης στην ανάπτυξη συμβουλευτικής σχέσης με τα παιδιά."

Η συμβουλευτική σχέση, είναι μια σχέση αποδοχής, επικεντρωμένη στα παιδιά που τα βοηθά να γίνουν υπεύθυνα αυτόνομα και καλά. Μέσα από την κοινωνικοποίηση και τις τυπικές και άτυπες εκπαιδευτικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται στην κοινότητα, τα παιδιά, με τη συμπαράσταση των ενηλίκων, αναδεικνύουν κρυμμένες ποιότητες, αναλαμβάνοντας ρόλους και μαθαίνοντας ενεργά. Η ηθική εκπαίδευση των ατόμων, καλλιεργείται εντός των διαπροσωπικών σχέσεων, επειδή τα άτομα έχουν έμφυτη τάση προς τη δικαιοσύνη και τη φιλία.

Σε αυτή την παρουσίαση, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις διαφορετικές ανάγκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας και το πώς αυτές μπορούν να καλυφθούν με τη συνεργασία των βασικών φορέων της κοινότητας: οικογένειας, σχολείου και εκκλησίας.

Ομιλήτριες:  
Χριστίνα Καλαβρή, ψυχολόγος με ειδίκευση εγκληματολογίας,
Νίκη Καραγκούνη, κοινωνική ανθρωπολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου