Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 13-3-2017

 
Η Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών 12 Μαρτίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Εφημ. Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ενορίας Καστέλλας Μεσσαπίων.

Εκεί, με την συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Μαρίου Κιαπέκου και πολλών ευσεβών ενοριτών, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στην διαμόρφωση της ζωής και της προσωπικότητος του κάθε χριστιανού, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος , ο Σεβασμιώτατος διάβασε νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του Τάφου του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιώτου Ταυρή.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, του εκ της Ι. Μητροπόλεώς μας προερχομένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, με τους οποίους τέλεσαν την εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Αναστασίου Δέδε, διατελέσαντος επί τεσσαρακονταετία και πλέον (1971-2012), Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο ήθος του αοιδίμου Πρωτοψάλτου Αναστασίου Δέδε, ο οποίος υπήρξε άριστος ιεροψάλτης και άξιος συνεργάτης στο έργο της Θείας Λατρείας. Για τον αοίδιμο Πρωτοψάλτη ομίλησε εκ μέρους του Συλλόγου Ιεροψάλτων Ευβοίας ο Πρωτοψάλτης Άγγελος Μαντάς, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Γερογιάννης ανέγνωσε σχετικό ψήφισμα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, ετελέσθη ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, με την πληθωρική συμμετοχή, όπως πάντα του ευσεβούς πληρώματος της κατά Χαλκίδα Εκκλησίας.

Στην ιερά Ακολουθία, κατά την οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, πρσήλθε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην έννοια της νήψεως και κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου.


Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον εκλεκτό ομιλητή π. Σιλουανό, ευχόμενος να παραμένουμε άπαντες νήφοντες και γρηγορούντες.

 
ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν Μνημόσυνα κεκοιμημένων χριστιανών, μεταξύ των οποίων και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Στάυρου Αναγνώστου, υπηρετήσαντος ως Εφημερίου στο χωριό Άγιο Γεώργιος Ιστιαίας επί τριακονταπενταετία, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέμενε οικουρών λόγω προβημάτων υγείας στη Χαλκίδα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων και των Πρωτοπρεσβ. Νεκταρίου Δημητριάδη – Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού – Εφημερίου-Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Χριστοδούλου Μάνια – Προϊσταμένου της Ενορίας, Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον αγώνα για την τήρηση των εντολών του Θεού, τον οποίον καλείται ο κάθε χριστιανός να διεξαγάγει κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Σ’ έναν αγώνα, που, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, ο κάθε αγωνιστής έχει ως συνοδίτη τον Χριστό, ενώ είανι αγώνας που διεξάγεται όχι ατομικά αλλά με την συνοδεία και των άλλων αδελφών.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7.
 
 
ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
Εκ της Ιεράς Μονής Ηλίων
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
 12 – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΩΡΑ 9:00 μ.μ. ΥΠΟΔΟΧΗ & ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
ΠΕΡΑΣ 12:30 ΠΡΩΪΝΗ


ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΑΓΙΑΣΜΟΣ.
ΩΡΑ   6:00 μ.μ. ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΚΛΗΣΗ
ΩΡΑ 6:00 μ.μ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΜΑΚΡΑ
ΜΕ ΘΕΜΑ: « Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. »


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ

ΩΡΑ 19:00 μ.μ. ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
 
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ Ι. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, οι Β΄ Χαιρετισμοί προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης Νέας Αρτάκης.

Στην ιερά Ακολουθία χοροστάτησε, έψαλλε τους Χαιρετισμούς και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το οποίον πλαισίωσαν οι Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος Αρχιμ. Σεραφείμ Σπέης και Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης και οι Διάκονοι Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Άγγελος Μαντάς και ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, με τα μέλη των βυζαντινών χορών τους.

Πολλοί ευλαβείς Αρτακινοί, αλλά και προσκυνητές από άλλα μέρη προσήλθαν για να συμπροσευχηθο?ν και να ικετεύσουν την Κυρία των Αγγέλων, μαζί και με τους δυσκολεμένους και ανήμπορους, οι οποίοι συμμετείχαν δια του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος μετέδωσε απευθειας την Ιερά Ακολουθία.  
 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλό του και Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικον. Ιωάννης Φαφούτης,  Πρεσβ. Γεώργιος Καλαφάτης και ευσεβείς πιστοί που είχαν συναχθεί από νωρίς στον Ι. Ναό.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της  Αγρυπνίας, αρκετοί πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγ. Τεσσαράκοντα, τα οποία φυλάσσονται στον Ι. Ναό.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο των Αγίων και απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στο βίο, το μαρτύριο και στο παράδειγμα των Αγ. Τεσσαράκοντα και ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές ευκαιρίες που πραγματοποιούνται στην Ιερά μας Μητρόπολη και ιδιαίτερα στην Ενορία της Πολιούχου μας.

Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

 (Φωτογραφία:  Ανδρέας Ρούκο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου