Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ιστιαία και συγκεκριμένα στον εορτάζοντα ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας. Την παραμονή Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στις οδούς της πόλεως με προεξάρχοντα τον Ιεροκήρυκα της ιεράς μας μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Μάκρα, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας. Ιερείς της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στον εσπερινό και στην λιτάνευση καθώς πλήθος πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 25 Μαρτίου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοσύγκελλο και ιεροκήρυκα της μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου και τους ιερείς της πόλεως. Ο πρωτοσύγκελλος στο θείο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο αλλά και στην νηστεία, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από ελεημοσύνη, μετάνοια και προσευχή.


Στις 11.00 ακολούθησε η Δοξολογία για την εθνική επέτειο και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Στις 12.00 πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου κ. Ιωάννου Κοτζιά και της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου-Σπανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου