Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 26 Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προσέφερε την αναίμακτη Ιερουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου της Ενορίας Σταυρού Μεσσαπίων.

Όταν ο Σεβασμιώτατος έφθασε στον Ι. Ναό, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, τον υπεδέχθη ο Εφημέριος του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννης Μάνος και ο αφυπηρετήσας πολιός Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Γραμμτικόγιαννης.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και εξέφρασε την χαρά του για την εκεί παρουσία του και την πολυπληθή συμμετοχή των Ενοριτών στη Θεία Λειτουργία, για την οποία συνεχάρη τον Εφημέριο π. Ιωάννη, αλλά και τον προκάτοχό του π. Αθανάσιο. Τον π. Αθανάσιο, μάλιστα, συνεχάρη και γιατί προσέφερε στον Ι. Ναό ένα οικογενειακό του κειμήλιο, μία λειψανοθήκη με Ιερά Λείψανα Αγίων μαρτύρων, το οποίο κατείχε από τους προγόνους του Ιερείς και, πλέον, ευρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προς αγιασμόν των πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου