Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Με την συμμετοχή πυκνού ακροατηρίου συνεχίστηκαν την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, οι ομιλίες που αφορούν στον πνευματικό καταρτισμό της Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Σεβασμιωτάτου  κ. Διονυσίου, ο πνευματικός του αδελφός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Το περιβάλλον στον κατηχητικό λόγο της Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος με τον βαθύ, θεολογικό και διδακτικό του λόγο ανέλυσε το οικολογικό πρόβλημα ρίπτοντας το βάρος της ευθύνης της «καταστροφής» του περιβάλλοντος στον άνθρωπο, ως διαχειριστού, του υπό του Θεού, πλασθέντος κόσμου. Ο άνθρωπος, προσλαμβάνοντας με σεβασμό άπασα την κτίση από τα χέρια του Θεού έχει την υποχρέωση να την χρησιμοποιεί και να την μοιράζεται με τους συνανθρώπους του με φόβο Θεού και σύνεση χωρίς να αυθαιρετεί και να την εκβιάζει με άπληστο τρόπο. Συμπερασματικά κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ότι η Εκκλησιαστική Κατήχηση θα πρέπει να σαρκώνει την ενότητα και να διδάσκει την αγάπη, καθώς αυτός που αγαπά αληθινά λατρεύει τον Θεό, σέβεται τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο του και επομένως όλη την δημιουργία. Να έχει δηλαδή καρδιά που να καίγεται για όλη την κτίση.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε με θερμούς λόγους ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος κλείνοντας την σύναξη τόνισε πως, αφού η γη είναι το σπίτι μας, θα πρέπει να το προστατεύουμε και να παρεμβαίνουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με την ανακαινιστική δύναμη της πίστεως στον Θεό και Δημιουργό μας και Πλάστη μας.

(από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου)

1 σχόλιο:

  1. Eλα στη Χαλκίδα Βρες και εσυ προσφορες ξενοδοχείων για χαλκίδα γιατι η χαλκίδα αξίζει και πρέπει να γεμ'ισει τουρίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή