Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, την οποία διοργανώνει για περισσότερα από 40 χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Η Εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Μουσικής κ. Γεωργίου Γερογιάννη, να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, εν είδει οδοιπορικού, με άριστο, ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης, τρόπο.


Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ».


Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Δαμασκηνό για την ομιλίας που έκαμε προς τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χοράρχη κ. Γεώργιο Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τα οποία έψαλλαν τους ύμνους, τον παρουσιαστή κ. Γεώργιο Αγγέλου, δημοσιογράφο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως, τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της Εκδήλωσης και φυσικά όλους τους προσελθόντας χριστιανούς, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των Αρχών και του Στρατού, οι οποίοι βρήκαν χρόνο και τρόπο για να προσέλθουν, προς τους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.


(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Γίνεται γνωστό ότι τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος θα παραμείνουν κλειστά από την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 έως και την Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2017, λόγω των ημερών του Πάσχα, επειδή οι Ιερείς που υπηρετούν στα Γραφεία θα πρέπει να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς για να τελούν πρωί – βράδυ τις Ιερές Ακολουθίες.

Όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως (Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων, Λογιστήριο και Γραμματεία) παρακαλούνται να το πράξουν έως την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, κατά τις ώρες λειτουργίας των Γραφείων (10:00 – 13:00) ή μετά την Τετάρτη της Διακαινησίμου 19 Απριλίου 2017.


ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις διδασκόντων και διδασκομένων Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως και πραγματοποίησε επίσκεψη σε αυτά.

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα και τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου κατόπιν αιτήματος των Διδασκόντων.


Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου-Εφημέριος της Ενορίας, μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χαράλαμπο Παπανικολάου, τους διδάσκοντες και του μικρούς μαθητές, οι οποίοι ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου. Μετά το πέρας του ιερού Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος έχρισε ιερό έλαιο όλους τους προσελθόντες και διένειμε στα παιδιά αναμνηστικές ευλογίες ενώ αμέσως μετά είχε σύντομη επικοινωνία με τους διδάσκοντες.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Λοβέρδου.

Στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, συμμετείχαν και τα παιδιά από το Λύκειο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, τα οποία κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και προς τα οποία ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, προσκεκλημένος να τελέσει κι εκεί το Ιερό Ευχέλαιο. Εκεί τον υποδέχθηκαν οι Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Δανέλης, Πρεσβ. Στυλιανός Σωτηρόπουλος, Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής και Πρεσβ. Ιωάννης Μάνος, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλειος Τόλης και όλο το περί αυτόν διδακτικό προσωπικό μαζί με τους μικρούς μαθητές. Κατά την διάρκειά του ιερού Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τη σημασία του στους μαθητές.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και ο π. Νεκτάριος μετέβησαν στον Πεισώνα Διρφύων, προσκεκλημένοι των διδασκόντων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και τέλεσαν το Μυστήριο του Ευχελαίου, μαζί με τον Εφημέριο της Ενορίας Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκη.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Στέφανος Καραμπέρης, μαζί με όλο το διδακτικό προσωπικό και τους μικρούς μαθητές, συμμετείχαν στο Μυστήριο και χρίσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς του.

Ο Σεβασμιώτατος και στα δύο Σχολεία, εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση που του απηύθυναν οι αντίστοιχες σχολικές κοινότητες, ενώ διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και γλυκίσματα.

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ενοριακού Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου έλαβε χώρα η Εορτή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2016-2017.

Στην εορτή παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος Ταξιάρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου και πολλοί χριστιανοί.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και διδάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, στην σύντομη εισαγωγή του καλωσόρισε τους παρόντες και συμμετέχοντες στην εορτή, θυμίζοντας σε όλους πως η νοηματική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους. Εν συνεχεία δύο τμήματα από μαθητές του Α΄ κύκλου σπουδών και του Β΄ κύκλου παρουσίασαν πρακτικά την χρήση της νοηματικής γλώσσας μέσα από απόδοση εθίμων και εκκλησιαστικών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και τραγουδιών, με την φροντίδα του μουσικού κ. Γεωργίου Μάγου, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Σχολή.

Την Εκδήλωση προσφώνησε ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας, Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Χαλκίδος, επισημαίνοντας ότι η νοηματική γλώσσα είναι αληθινός θησαυρός, τον οποίον δε πρέπει κανένας να αφήσει ανεκμετάλλευτο και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τον π. Ιωάννη για την φροντίδα της Ι. Μητροπόλεως για τους κωφούς συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην καταληκτήρια ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλο και περισσοτέρων ανθρώπων, στη σχολή νοηματικής γλώσσας, που, και αυτή, αποτελεί έκφραση μέριμνας για τον πλησίον, της τοπικής μας Εκκλησίας.


Εξήρε, ακόμη, την παρουσία του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Κωφών κ. Ρήγα, ο οποίος υπήρξε απόφοιτος της Σχολής της Ι. Μητροπόλεως και ακολούθως συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πνευματικό του υιό π. Ιωάννη, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους τους μαθητές της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, τους κωφούς διδασκάλους κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο - μεταπτυχιακό φοιτητή Θεολογίας και Αναγνώστη της Ι. Μητροπόλεως, τον Εφημέριο της Εορίας Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την αρχοντική φιλοξενία της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή.

Στο τέλος, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες μαθητές και παρετέθη δεξίωση που ο π. Χριστόδουλος και οι ενορίτες συνεργάτες του είχαν προετοιμάσει.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 εκοιμήθη εν Κυρίω, μετά από πολυώδυνη ασθένεια, η Γερόντισσα Χριστονύμφη Κωστή, Ηγουμένη της ιστορικής γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Περιβλέπτου Πολιτικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Η εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γεροντίσσης, ετελέσθη το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και αρκετών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, της αδελφότητος της Ιεράς Μονής και αντιπροσωπειών εκ των Ι. Μονών Λουκούς, Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και προσκυνητών της Ιεράς Μονής.

Για την μεταστάσα ομίλησαν αμφότεροι οι άγιοι Αρχιερείς, Τανάγρας και Χαλκίδος, με συγκινητικούς πατρικούς λόγους.

Στη συνέχεια, έγινε η ταφή της στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Η μακαριστή Γερόντισσα, καταγομένη εκ Κύπρου, αφιερώθηκε στον Θεό σε ηλικία 18 ετών, καρείσα μοναχή στην Ι. Μονή Λουκούς, ενώ στήν Ιερά Μονή Περιβλέπτου ήλθε στα τέλη της δεκαετίας του '60 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (Σελέντη) και αξιώθηκε να δει την Ιερά Μονή της επισήμως αναγνωρισμένη το 1976, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και να κατασταθεί η ίδια κτητόρισσα, κατ' ουσίαν, της Ιεράς Μονής, αφού επί των ημερών της ανοικοδομήθηκαν τα κελλιά της Ιεράς Μονής, ξενώνες για τους προσκυνητές και ανακαινίστηκε το ιστορικό Καθολικό της Παναγίας.

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ


Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελλο, τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη - Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας της Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Εφημ. Ιεροκήρυκα και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου το απόγευμα, μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, όπου χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, με την συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Το Σάββατο του Ακαθίστου 1 Απριλίου το πρωί, μετέβη στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος (φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου – Λάρισα). Εκεί, ο προσκληθείς υπό του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στην συνέχεια οι άγιοι Αρχιερείς, μετά των συλλειτουργών τους Κληρικών τέλεσαν πενταετές Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη, με τη συμμετοχή της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής, με επικεφαλής τον άγιο Ηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή Ε΄ Νηστειών 2Απριλίου το πρωί χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και προ της Απολύσεώς της, κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή την Τοπική Εορτή της Παναγίας της «Λιμνιάς», της επονομαζομένης και «Εορτής της Δεήσεως».

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, τμήματα των Σχολείων της Πόλεως, των Εκπολιτιστικών Συλλόγων και εκπρόσωποι των Αρχών του Τόπου.

Όλες οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στους 97,7 των fm και διαδικτυακά, από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος www.imchalkidos.gr.

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Το απόγευμα της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών 2 Απριλίου 2017, ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, η Ακολουθία του έκτου κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.


Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πιστούς ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυξ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο απλό και κατανοητό, αλλά και ταυτόχρονα βαθειά θεολογικό, κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και Δήμου Τσίμπου.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον εκλεκτό ομιλητή π. Ανανία, τους Ιερείς της Χαλκίδος, οι οποίοι συμμετείχαν στους Εσπερινούς και κινήθηκαν φιλότιμα προς το σκοπό της πληροφορήσεως των χριστιανών, τους Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιεροψάλτες και τους εργαζομένους στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθυμη προβολή και ανακοίνωση της Τελέσεως του Εσπερινού και των ονομάτων των Ομιλητών και όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι σε όλους τους Εσπερινούς γέμισαν τον Ιερό Ναό, ωφελήθηκαν πνευματικά και χαροποίησαν ιδιαιτέρως τον Ποιμενάρχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου