Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατέκλυσε τις καρδιές των πολυαρίθμων  πιστών, οι οποίοι προσήλθαν το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, λόγω της μοναχικής αφιέρωσης ενός νέου ανθρώπου στον  Χριστό, τον Άγιο Γεώργιο και την Ιερά Μονή του.
            Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την εις Μοναχόν Κουρά του μουσικού και διευθυντού του Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνού κ. Κωνσταντίνου Μπασινά, δίδοντάς του το νέο όνομά του ΡΩΜΑΝΟΣ, προς τιμήν του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, του μεγάλου αυτού Υμνογρλαφου της Εκκλησίας μας.
Στη νουθεσία του προς το νέο Μοναχό, ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε την ζωή του μοναχού, την οποία καλείται να ζήσει ο π. Ρωμανός, ενώ τον κάλεσε να συνεχίσει να παραμένει πιστός στην αγάπη του Θεού και να μην παύσει, όπως μέχρι σήμερα, να επαναλαμβάνει τον ιερό ψαλμωδό «άσω τω Κυρίω εν τη ζωή μου, ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω».
Από νωρίς το απόγευμα είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής, αλλά και τον προαύλιο χώρο της, αρκετός κόσμος προκειμένου να συμπροσευχηθεί για το νέο Μοναχό, ενώ παρευρέθηκαν και πολλοί Κληρικοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο δε Ιερό Αναλόγιο έψαλλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στην οποία ο νέος μοναχός διδάσκει από πολλών ετών, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.
Ο νέος μοναχός π. Ρωμανός, πρόκειται να χειροτονηθεί, συν Θεώ, Διάκονος το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού, όπου και διακονεί ως ιεροψάλτης και πρεσβύτερος την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού Αμαρυνθίων, όπου και θα υπηρετήσει ως Ιερεύς της γενέτειράς του Ενορίας.
(Φωτογραφίες: Αργύριος Μπάκας, Δημήτριος Πετρογιάννης)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου