Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΕΝΟΡΙΩΝ ΜΑΣ

Tο Σάββατο του Λαζάρου  8  Απριλίου 2017, παιδιά κατηχητικών Ενοριών,  μετά το εκκλησιασμό έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στις γειτονιές της Πόλεως.  

Η Κατηχητική συντροφιά του Ι. Ναού των Αγίων 12 Αποστόλων Νέας Αρτάκης, συναντήθηκε και με την ευχή του αγαπημένου πνευματικού τους πατέρα, Αρχιμ. Στεφάνου Καραμουζη και την καθοδήγηση των Κατηχητριων της Ενορίας κ. Ιουλίας Λάζαρη  και κ. Αναστασίας Τρικοίλη πήραν τους δρόμους της όμορφης πόλης τους για να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου.

Οι Αρτακινοί, γι’ μία ακόμη φορά, υποδέχθηκαν τα παιδιά με χαμόγελα και ανοιξαν τις πόρτες των σπιτιών τους με πολλή καλοσύνη και χαμόγελα.

Ακόμη, περισσότερα από 30 κατηχητόπουλα της Ενορίας της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, σκόρπισαν λουλούδια μέσα από το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως των καλάντων του Λαζάρου.

Ευχή όλων μας όλοι αυτοί οι μικροί αγγελιοφόροι να μην ξεχάσουν ποτέ στην ζωή τους αυτό το οποίο ανήγγειλαν με τόση χαρά, πως Εκείνος είναι η Ζωή και η Ανάσταση.

Να προσθέσουμε ότι, με κοινή απόφαση των παιδιών, τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τα κάλαντα δόθηκαν στο φιλοπτωχο ταμείο του ιερού ναού.
 
 
 ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 το πρωί, αντιπροσωπεία μικρών μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, επισκέφθηκαν το Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα, στο οποίο διαμένουν και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα για την ζωή τους, 10 αγόρια εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.
     
Τους μικρούς μαθητές, τους οποίους συνόδευαν η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ευαγγελία Παλιεράκη και δάσκαλοι του Σχολείου, υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος, ο Διαχειριστής Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου και όσα παιδιά βρίσκονταν εκεί και δεν απουσίαζαν στα Σχολεία ή το ΤΕΙ Ψαχνών, όπου φοιτούν.
     
Οι μικροί μαθητές προσέφεραν τρόφιμα για το Ίδρυμα, ενώ ο Διευθυντής π. Νικηφόρος με θερμούς λόγους τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη, μαζί με την διευθύντρια και τους δασκάλους τους, για την πρωτοβουλία αυτής της προσφοράς και τους προσέφερε αναμνηστικές ευλογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου