Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΠΑΦΕΡΟΥ ΣΤΟ STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (video)

Γράφτηκε από την Ιωάννα Καραγιάννη, δημοσιογράφο του Star Κεντρικής Ελλάδος


Μία νέα διάσταση στο θέμα της διαθήκης Μπαφέρου που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αποκαλυφθεί δίνει, μιλώντας στο Star, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κος Χρυσόστομος, κάνοντας λόγο για αποσιώπηση του θέματος από τους εμπλεκόμενους.

Η επαναδιεκδίκηση των χρημάτων για το Γηροκομείο το 2016 έγινε μετά από έλεγχο της διεύθυνσης Κληροδοτημάτων Θεσσαλίας Στερεάς που ζητούσε εξηγήγεις από το αρμόδιο συμβούλιο του Ιδρύματος του Γηροκομείου, γιατί έπαυσε τη διεκδίκηση της εν λόγω διαθήκης το έτος 2009.

Σύμφωνα με τον κο Χρυσόστομο, εκείνο το έτος αποφασίστηκε εκ μέρους της Μητροπόλεως να σταματήσει η οποιαδήποτε διεκδίκηση για το θέμα. Η παρέμβαση όμως της συγκεκριμένης υπηρεσίας ανάγκασε το συμβούλιο να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια, καθώς υπήρχε κίνδυνος να κατηγορηθούν τα μέλη του για παράβαση καθήκοντος. Εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι αρμόδιοι φορείς και η εκτελεστική επιτροπή της διαθήκης.

Πηγή: https://tvstar.gr/


Σημείωση: Σκοπός της παρουσίας του συνεργείου του Τ/Σ Star Κεντρικής Ελλάδος στην Ι. Μητρόπολη δεν ήταν η λήψη συνέντευξης για το ζήτημα του Κληροδοτήματος, για το οποίο, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Γηροκομείου και ο Πρόεδρός του, έχουν επιλέξει την σιωπή και τούτο όχι, ασφαλώς, από λόγους αδυναμίας. Σκοπός ήταν η μαγνητοσκόπηση του Αναστάσιμου Μηνύματος του Σεβασμιωτάτου, όπως γίνεται κάθε χρόνο, και με την ευκαιρία αυτή, η δημοσιογράφος κ. Καραγιάννη, ρώτησε τον Σεβασμιώτατο και για το Κληροδότημα Μπαφέρου, αλλά και άλλα ζητήματα ευρύτερου εκκλησιαστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου