Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 16ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση του Διευθυντή κ. Άρη Αυξωνίδη και του Συλλόγου των καθηγητών, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του, στα πλαίσια των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Μωραΐτης, Εφημέριος της Ενορίας και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, με την παρουσία και το? Διευθυντού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κωνσταντίνου Ζημιανίτη, του Σχολικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Μυτάκου, της Δημοτικής Συμβούλου κ. Αικατερίνης Καλαμιώτου, εκπαιδευτικών και γονέων, ετελέσθη στον κήπο του σχολείου, τον οποίον με πολλή αγάπη, μεράκι, φαντασία και όραμα, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι μεταμόρφωσαν σε «Κήπο των Ευχών», όπως χαρακτηριστικά των ονόμασαν.


Όπως πράττει σε όλες τις μαθητικές Λειτουργίες που τελεί ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στους μικρούς μαθητές τα τελούμενα, οι οποίοι με πολλή χαρά και προσήλωση συμμετείχαν, ενώ όσοι είχαν προετοιμασθεί και είχαν την άδεια των γονέων τους μετέλαβαν και των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και συνεχάρη τον Διευθυντή κ. Αυξωνίδη και όλους τους διδασκάλους για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, τους πολλούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που παρευρέθησαν μας και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με τα κείμενα της Εκκλησίας και την στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι διδάσκοντες παρέθεσαν πρωινό κέρασμα στο Σεβασμιώτατο και εκείνος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου