Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΡΕΙΤΙΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την παραμονή της Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Σάββατο 13 Μαΐου 2017 το απόγευμα, πανηγύρισε με λαμπρότητα το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το οποίο ανήκει στην Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινός χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος, του Οικον Αναστασίου Χρήστου, Προϊσταμένου της Ενορίας και των Διακ. Νικολάου πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Πολλοί ευσεβείς χριστιανοί προσήλθαν στον Εσπερινό, κατά τον οποίον έψαλλαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Ιωάννης Κουρούπης και κ. Κωνσταντίνος Δέδες με την συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο πρόσωπο της Σαμαρείτιδος Αγίας Φωτεινής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος της Αγίας, στην οποία συμμετίχε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Β. Τουχτίδη και κ. Γ. Γιαννούκο και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου