Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Λαμπρό συλλείτουργο για τον Άγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Φωτορεπορτάζ: Τηλέμαχος Παππάς

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Μαϊου η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ στην Ομώνυμη Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ στο Όρος των Αμώμων.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο οικείος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Όσιο Εφραίμ και στην θαυμαστή εύρεση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου από την Ηγουμένη Μακαρία, ενώ στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν σήμερα στην Ιερά Μονή.
Επίσης ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του στη Νομική των Αθηνών, για την σημερινή του τιμητική παρουσία στον εορτασμό του Αγίου Εφραίμ.
Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απένειμε στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, τον Μέγα Σταυρό του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ανώτατη τιμή και τόνισε ότι: ''Αυτή η μέγιστη τιμή προσδιορίζει και το ύψους του αντίστοιχου δικού μου χρέους. Εδώ στο όρος των Αμώμων, ο Άγιος Εφραίμ παρέδωσε το σώμα και το πνεύμα του, θυσία στο βωμό των ιερών και των οσίων της πίστης μας και της πατρίδας μας.''
"Αυτό το παράδειγμα είναι που φωτίζει και τον δικό μου δρόμο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, του λαού και του έθνους μας, εμπνεόμενος από τις αρχές και τις αξίες της Χριστιανοσύνης και ιδίως από τις μεγάλες αρχές του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της δικαιοσύνης, και όπως σας είπα ξέρω να τιμώ αυτό το χρέος το οποίο ανέλαβα σήμερα" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 ΠΗΓΗ:http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/14671-lampro-sulleitourgo-gia-ton-agio-efraim-sti-nea-makri-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου