Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΡΙΑΔΑΣ ΨΑΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το βράδυ της Τρίτης 9ης Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος, όπου και τέλσε μικρή Αγρυπνία, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση του Εφημερίου της Ενορίας, Πρεσβ. Φωτίου Πάσχου.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία έγινε με αφορμή την εορτή της Μεσοπεντηκοστής, συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Τριάδος, οι κατηχητές και οι κατηχήτριες και τά μέλη των Κατηχητικών Συνάξεων, αλλά και οι ακροατές και ακροάτριες των Εσπερινών κηρυγμάτων της Ενορίας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε τόσο το Αποστολικό, όσο καί το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, αλλά και το περιεχόμενο της Θείας Λειτουργίας από το Χερουβικό μέχρι και την Θεία Μετάληψη των πιστών.

Όλοι συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Ευχαριστίας, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του, έδωσε τις ευχές τους στους μαθητές για καλή επιτυχία στις σχολικές εξετάσεις και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Φώτιο, την πρεσβυτέρα του Αργυρώ, τους κατηχητές και τις κατηχήτριες και όλους τους συνεργάτες και συνεργάτιδες της Ενορίας για την πρωτοβουλία τελέσεως της Αγρυπνίας, την πρόσκλησή του και την κατάλληλη προετοιμασία τους και την συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου