Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΔΟΜΒΟΪΤΟΥ ΣΤΙΣ ΓΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, επισκέφθηκε την Ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Γουβών Ιστιαίας, με την ευκαιρία της μετακομιδής της Τιμίας Κάρας του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου από την ομώνυμη Ι. Μονή της γείτονος Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, με την ευλογία του οικείου Ιεραρχου Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
           
Την Τιμία Καρά μετέφερε ο σεβαστός Γέροντας π. Παχώμιος και στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο και τους συνοδούς του και ο Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Αργυρίου από τα Λουτρά Αιδηψού, ο εφημέριος της Ενορίας Οικον. Νικόλαος Ανδρεάδης, ο Πρεσβ. Ευάγγελος Γεροκωνσταντής από τα Ελληνικά, ο Πρεσβ. Νικόλαος Μπαλάνος από το Αρτεμίσιο και ο Πρεσβ. Ευστάθιος Αναγνώστου απο το Αγριοβότανο.
           
Στο κήρυγμά του, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτυργίας, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος καί έψαλε ο κ. Παναγιώτης Αναστασίου με την συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής και παρέστη και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Σπανού, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στον άγιο Σεραφείμ τον οποίο, όπως είπε, ευλαβείται ιδαιτέρως, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τόσο τον Σεβασμιώτατο άγιο Θηβών κ. Γεώργιο, όσο και τον Μοναχό π. Παχώμιο, ο οποίος υπεβλήθη στον κόπο και εκόμισε την Τιμία Κάρα του Οσίου προς τους χριστιανούς της Βορείου Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου