Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Σε όλο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων υπάρχουν Ενοριακοί Ι. Ναοί αλλά και γραφικά Εξωκκλήσια, τα οποία τιμώνται στο Όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος και πανηγυρίζουν, κατά την παράδοση, την Εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την φετινή εορτή μετέβη σε δύο πανηγυρίζουσες Ενορίες και προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών, επί κεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 το απόγευμα μετέβη στην Ενορία της Κάτω Στενής Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίον συμμετείχε πληθύς Ιερέων των γύρω περιοχών και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του χωριού, με την παρουσία πολλών χριστιανών μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Ψαθάς.
           
Μετά την Λιτανεία εψάλη, στο προαύλιο του Ι. Ναού, η Αρτοκλασία και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ τους ύμνους έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής στο δεξιό αναλόγιο και κ. Άγγελος Μαντάς, στο αριστερό αναλόγιο. 
           
Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ενορία της Σέττας, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθαν στο γραφικό Εξωκκλήσιο της Αμπουδιώτισσας, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Οικον. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης – Εφημέριος Ερετρίας, ο κ. Δημήτριος Πετρογιάννης και ο ιεροψάλτης της Ενορίας, 95ετής κ. Χρήστος Μωραΐτης, ο οποίος με ακμαίο φρόνημα και στεντόρια φωνή, ύμνησε τα μεγαλεία της Αγίας Τριάδος.
           
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ενώ στην πανήγυρη προσήλθαν ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, η Δήμαρχος Ερετρίας-Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου