Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΤΡΟ

Το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο μεγαλοπρεπέστατος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης, ο οποίος δεσπόζει στον ομώνυμο Λόφο στην είσοδο της Πόλεως από τη νέα Κρεμαστή Γέφυρα.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα αυτόν Ι. Ναό, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, κήρυξε το θείο λόγο και προεξήρχε της Λιτανείας της Ι. Εικόνος της Αγίας.

Στους πανηγυρισμούς έλαβαν μέρος, ακόμη,  Κληρικοί της Πόλεως Χαλκίδος και συμμετείχαν πολυάριθμοι πιστοί, που είχαν κατακλύσει το Ι. Ναό και τον πέριξ αυτού χώρο από νωρίς το απόγευμα.

Λίγο πριν την Απόλυση ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους προσελθόντες προσκυνητές και ιδιαίτερα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα της Αγίας Μαρίνας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κούτο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Φιλοπτώχου, τους ιεροψάλτες και όλους τους ενορίτες για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.

Τα αναλόγια διακόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού και Καθηγητές θεολόγοι, κ. Γεώργιος Αντωνίου και κ. Αναστάσιος Βάχος, συνεπικουρούμενοι από πολλούς Ιεροψάλτες της Πόλεως και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα.

Το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, στην Ιερά Πανήγυρη προεξήρχε και κήρυξ τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την κυριώνυμη ημέρα, μετέβη στον Μίστρου Διρφύων, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη - Προϊστάμενο του Ι. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο. Αντί του πανηγυρίζοντος Ι. Εξωκκλησίου της Αγ. Μαρίνης, η πανήγυρις, λόγω της σφοδρής βροχοπτώσεως, ετελέσθη στον Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου.
           
Εκεί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία  με συλλειτουργούς τους προαναφερθέντες Κληρικούς και τους Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου – Αρχιερατικό Επίτροπο της περιεφρείας και Πρεσβ. Γεράσιμο Βασιλόπουλο - Εφημέριο Θεολόγου και τοποτηρητή στην Ενορία του Μίστρου, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πιστούς της Ενορίας.
           
Λίγο πριν την Απόλυση ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους προσελθόντες προσκυνητές και ιδιαίτερα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα της Αγίας Μαρίνας.

 

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΜΙΣΤΡΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ

Με λαμπρότητα πανηγυρική εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στο περικαλέστατο εξωκλήσι του Μίστρου Διρφύων, μέσα στην φύση, τα αιωνόβια πλατάνια και το τρεχούμενο νερό, όπου τό θέρος και το έαρ μυρίζει από την χάρη της Αγίας Μαρίνας.

Το εσπέρας της 16ης Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με την Αρτοκλασία, ιερουργούντων των Ιερέων, πρεσβυτέρου πατρός Βασιλείου Μπισμπιρούλα, εφημέριου της Ενορίας του Πούρνου, ο οποιός ομίλησε για τόν βίο και τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας με πολύ ωραιά εγκωμίαστικά λόγια και του τοποτηρητού εφημέριου Μίστρου πρεσβυτέρου πατρός Γεράσίμου Βασιλόπουλου εφημέριου της ενορίας Θεολόγου,  παρουσία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Ψαθά και δημοτικών συμβούλων, αλλά καί πλήθους πιστών που προσήλθαν να λάβουν την χάρη της Αγίας Μαρίνας.

Στο αναλόγιο έψαλαν ο ιεροψάλτης του Μίστρου και διδάσκάλος κύριος Δημήτριος Δομέτιος και ο ιεροψάλτης Αγίου Νικόλαου Ερετρίας κύριος Δημήτριος Πετρογιάννης

Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η λιτανεία της εικόνας που τήν κρατούσαν μικρά παιδιά με παραδοσιακές ενδύμασίες που λάμπρυναν την πανήγυρη και εν συνεχεία η διανομή ευλογημένου φαγητού και η παρουσίαση παραδοσίακων χορών απο χορεύτικα τμήματα τού Μίστρου και του Πάλιουρα.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου