Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε αποδέκτες ερωτημάτων πολλών χριστιανών, σχετικά με φυλλάδιο το οποίο διανεμήθηκε σε πολλά σπίτια και καταστήματα στην Πόλη της Χαλκίδος, αλλά και σε δημόσιους χώρους, ενός μη κερδοσκοπικού Συλλόγου, που προσφέρει δωρεάν βοήθεια σε τοξικομανείς.

Τα ερωτήματα υπήρξαν έντονα, διότι στο φυλλάδιο αναγράφεται «Η ΒΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ» και οι χριστιανοί μας θέλησαν να πληροφορηθούν, εάν η εν λόγω Ομάδα έχει σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία.        

Η Αντιαιρετική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, λοιπόν, με υπευθυνότητα και δίχως καμία διάθεση κατάλυσης του αγαθού της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά με σκοπό την προστασία αυτής της ελευθερίας, όπως και των Ορθοδόξων Χριστιανών από τις πλάνες των αιρετικών παραφυάδων, οι οποίες δεν δηλώνουν απευθείας την ταυτότητά τους, πληροφορεί τα μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τα οποία ανήκουν στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ότι ο εν θέματι Σύλλογος ανήκει με σαφήνεια σε προτεσταντική αίρεση, ξεκίνησε την λειτουργία του στο Εξωτερικό πριν 17 χρόνια, ήλθε στην Ελλάδα το έτος 2003 και συνδέεται με την ομολογία των λεγομένων «Ευαγγελικών Χριστιανών».

Ως εκ τούτου, συνιστάται στους Ορθοδόξους Χριστιανούς να απέχουν από τις δραστηριότητές του εν λόγω Συλλόγου, όσο θεάρεστες και αν παρουσιάζονται, ενθυμούμενοι πάντοτε την Αλήθεια του Ευαγγελίου, ότι «αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός» (Β΄ Κορ. 11 14). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου