Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Η ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣΜε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκετε εντός του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος.
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμ. π. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. π. Ιάκωβο Φραγκιαδάκη, Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου και Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Σακκελάριο π. Χρήστο Γεωργαρά – Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίων Πέτρου & Παύλου Χαλκίδος.
Επίσης, στην Ιερά Λιτανεία παιάνισε προς τιμήν του Αγίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.
Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 το πρωί, προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, Αρχιμ. π. Ιάκωβο Φραγκιαδάκη και συμπροσευχόμενο τον Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη.
Ο Σεβασμιώτατος Άγιος  Πτολεμαΐδος, πριν την απόλυση κήρυξε το θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, αναφερόμενος στον βίο του τιμώμενου Αγίου. Ακόμη, εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο, για την πρόσκληση και την κανονική άδεια να προεξάρχει στην Ιερά Πανήγυρη, που πάντοτε έχει την πόρτα και την καρδιά της Μητροπόλεως ανοικτή για όλους, ονομάζοντάς τον «Παντελεήμων» με καρδιά γεμάτη από έργα αγάπης και φιλανθρωπίας. Θερμές ήταν οι ευχαριστίες του προς τον Διευθυντή του Ιδρύματος π. Συμεών, αλλά και σε όλο το έμμισθο και εθελοντικό προσωπικό του Γηροκομείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε τους τρόφιμους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου