Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΤΡΟ ΔΙΡΦΥΩΝ

Με Λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, στο πανέμορφό εξωκλήσι του Αγίου που βρίσκετε στο πανέμορφο δάσος των ορίων Μίστρου και Σέτας.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο τοποτηρητής της Ενορίας π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και στους πιστούς την σεπτή εικόνα της Παναγίας του Πάθους, που κομίστηκε με την ευλογία του σεπτού ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Μίστρου Διρφύων, από την Ενορία Ταξιάρχου Ιστιαίας και μεταφέρθηκε με πολλή ευλάβεια στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Προκοπίου για ευλογία και στήριξη των πιστών.

Πλήθος πιστών από τον Μίστρο, την Σέτα και το Γυμνό προσήλθαν για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, που είπαν το Σύμβολο τής Πίστεως και τό Πάτερ ήμων.

Στο αναλόγιο έψαλαν ο Δάσκαλος κύριος Δημήτριος Δομέτιος ιεροψάλτης τής ενορίας του Μίστρου και ο Δημήτριος Πετρογιάννης ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Μετά το περας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε ο Άρτος και εόρτια κεράσματα.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου