Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Παρουσίαση Νέας Ιστοσελίδας Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας


Έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη νέα ιστοσελίδα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας (www.ekklamias.gr), την οποία εγκαινιάζουμε με τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, σηματοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, τη διαδοχή ενός γόνιμου παρελθόντος από ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Το Σχολείο μας, με παρουσία στην εκπαίδευση και την Εκκλησία από το 1918, συμπληρώνει την επόμενη σχολική χρονιά 100 έτη ευδόκιμης λειτουργίας. Αυτήν ακριβώς την πανηγυρική επέτειο προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσω της προβολής του έργου της Σχολής μας, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Αφιερώνουμε το πρώτο θέμα της νέας μας ιστοσελίδας στον  Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, οφειλόμενη ένδειξη σεβασμού και τιμής. Αυτός ο δεσμός της Σχολής μας, αυτονόητος πάντοτε, έχει σφυρηλατηθεί ακόμη περισσότερο από τα ευλαβικά προσκυνήματα που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια το Σχολείο μας στον πολύπαθο Πόντο και την Κωνσταντινούπολη.
Καθηκόντως, το επόμενο θέμα της ιστοσελίδας μας είναι αφιερωμένο στον Σεπτό Ποιμενάρχη και Πρόεδρο της Σχολικής μας Εφορείας, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. κ. Νικόλαο. Παρουσιάζουμε φωτογραφική ανασκόπηση των απ΄ αρχής επισκέψεων του στη Σχολή μας, καθώς και πολυμεσική παρουσίαση των δράσεων της Ι. Μ. Φθιώτιδος.
Κατακλείοντας την παρούσα, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η εν λόγω διαδικτυακή παρουσία της Σχολής μας, είναι προϊόν συλλογικής, κοπιώδους εθελοντικής προσπάθειας όλων των εκπαιδευτικών μας, γεγονός που καταδεικνύει τις δυνατότητες του Σχολείου μας. Ειδικότερα, όμως, εργάσθηκαν, αρχικά για την διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας φωτογραφικών και άλλων τεκμηρίων παρελθόντων ετών ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ζαχαράκης Ιωάννης, θεολόγος και η κ. Γούση Βασιλική, μουσικός, για τη σύνταξη και επιμέλεια των πλείστων από τα κείμενα ο φιλόλογος εκπαιδευτικός κ. Καλαντζής Χρήστος και για την επεξεργασία και ανάρτηση του υλικού ο εκπαιδευτικός κ. Μιχαλίτσης Ηλίας, μαθηματικός.       
 Σας καλούμε, λοιπόν, να περιηγηθείτε στην νέα μας ιστοσελίδα και να γίνετε κοινωνοί της χαράς, της αισιοδοξίας και της αγωνιστικής διάθεσης με την οποία το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας ατενίζει το μέλλον.         
Με κάθε τιμή
Ο Διευθυντής
 
Ιωάννης Ζαχαράκης
            Μ. Δ. Ε. Θεολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου