Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, στην πόλη της Καστοριάς.

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πολλών πιστών Καστοριανών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού, προστάτου και εφόρου των παιδιών της Καστοριάς.
Το απόγευμα της παραμονής, Κυριακή 6 Αυγούστου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Νωρίτερα, στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, την οποία κόμισε στην πόλη της Καστοριάς ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος Αρχιμ. Γαβριήλ, για να λαμπρύνει τον εορτασμό του Αγίου της Δυτικής Μακεδονίας, Νικάνορος του θαυματουργού.
Ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Τρίκκης και Σταγών για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί στους εορτασμούς του Αγίου Νικάνορος και ευχήθηκε να τον συνοδεύουν οι πρεσβείες των Αγίων Νικάνορος και Δαυίδ στη ζωή του και στην αρχιερατική του διακονία.
Ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο της Καστοριάς και μίλησε για τη τιμή στα πρόσωπα των Αγίων της Εκκλησίας μας αλλά και στα θαύματα που επιτελούν κατόπιν ταπεινών αιτημάτων του λαού του Θεού.
Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικάνορος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικάνορος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Δαυίδ στους δρόμους της πόλης, παρόντων των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών φορέων της περιοχής.

ΠΗΓΗ: http://www.imkastorias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου