Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΓΥΜΝΟΥ

Με λαμπρότητα αλλά και κατανύξη τελέσθηκε η Προεόρτιος Αγρυπνία στην Υπεραγία Θεοτόκο το εσπέρας 9ης Αυγούστου 2017 στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό επί τη ερχομένη Θεομητορική Εορτή, με τον Εσπερινό την Λιτή κατά το Αγιορείτικο Τυπικό την Αρτοκλασία  την Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Πολλοί πιστοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστήριων, ενώ έλαβαν και την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Τίμιου Προδρόμου, του οποίου η Σεπτή Εικόνα από τους Μύλους Μεσσαπίων εφιλοξενείτο στον Ιερό Ναό προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών της ενορίας.

Στην Αγρυπνία ιερούργησαν ο Οικονόμος π. Κυριακός Κοκκάλας - Εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου και ο Ιερομόναχος π. Ρωμανός Μπασινάς Εφήμεριος της Ενοριας.

Στο Αναλόγιο έψαλαν ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Δέδες ο Λαμπαδάριος Αγίας Τριάδος Κριεζών κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης και ο Ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογίαννης και την Ακολουθία της Παρακλήσεως, οι κυρίες Μαρία και Δέσποινα Γάσπαρη (μητέρα και κόρη).

Το πέρας της Αγρυπνίας έγινε την 2α πρωϊνή της 10ης Αυγούστου.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου