Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΕΤΕΛΕΣΘΗ Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΑ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

Με κατάνυξη τελέσθηκε η Αγρυπνία με την δύση του Ηλίου, την 10ή Αυγούστου 2017 το εσπέρας, στον ιστορικό Βυζαντινό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Λόφο Παλαιοχωρίων Αμαρύνθου με την τέλεση του Εσπερινού, της Ιεράς Παρακλήσεως, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας από τον Οικονόμο και Εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου π. Κυριακό Κοκκάλα και παρουσία των πιστων που προσήλθαν να λάβουν την Χάρη του Μεταμορφωθέντος Χριστού.

Αξιοσημείωτο να προσθεσουμε οτι στον Λόφο των Παλαιοχωρίων δεσπόζει και ο έτερος Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ενορίας Άνω Βάθειας, ο οποίος χρονολογείται περίπου την Βυζαντινή Εποχή.

Στο Αναλόγιο έψαλαν οι ιεροψάλτες του Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου και έτεροι πλησιοχώρων Ενοριών.

Ανταπόκριση – Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου