Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ

Με την πρέπουσα τάξη ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυμάλλη Ψαχνών, την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 το απόγευμα.

Η Ιερά Μονή έχει ως πολυτιμότατο σέβας και κειμήλιο την ιστορική Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χιλιαδούς, η οποία προέρχεται από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Λάμαρης Διρφύων, η οποία εφέτος δεν πανηγύρισε, λόγω της αποπερατώσεως του έργου της ανακαινίσεως και αποκαταστ?σεώς της και η πανήγυρις ετελέσθη στην κυρίαρχο Ι. Μονή.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου – Εφημέριος Βατώντα, Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλλής – Εφημέριος Κάτω Στενής και ο Διάκ. Τιμόθεος Βιντσιάνης, ενώ ο άγιος Καθηγούμενος Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος έψαλλε θαυμάσια θεομητορικους Ύμνους της Ι. Ακολουθίας.

Πολλοί ευλαβείς προσκυνητές συμμετείχαν στην Ι. Ακολουθία, μετά το πέρας της οποίας έλαβαν και το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα, νηστίσιμο, λόγω της περιστάσεως.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου