Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΑΝΟΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Με λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του νεοφανούς Αγίου Φανουρίου, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα Ερέτριας, με Ιερά Αγρυπνία, το εσπέρας της 26ής Αυγούστου, κατά την διάρκεια της οποίας ετελέσθη ο Εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο, εν συνεχεία ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Εφημέριου της Ενορίας, Αρχιμ. Θεαγένη Κόλλια, ο οποίος μίλησε για τον  εορτάζοντα Άγιο.

Αξιοσημείωτο το πλήθος των πιστών από τον Μαλακώντα και την Ερέτρια που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό προσφέροντας τις Φανουρόπιτες του Αγίου για ευλογία και η μεγάλη προσέλευση σχεδόν όλων των πιστών στην Θεία Κοινωνία, λόγω της σπουδαίας πνευματικής εργασίας του ιερέως π. Θεαγένη.

Στο Αναλόγιο έψαλαν οι Ιεροψάλτες με κατάνυξη καθ' όλη την διάρκεια της, με την συμμετοχή και των πιστών και ιδιαιτέρως των κυριών της Ενορίας, οι οποίες έψαλλαν τα Εγκώμια του Αγίου Φανουρίου.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου