Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΤΙΝΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβούς Λαού πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας «Ντινιούς» στην Ιστιαία, κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
           
Την παραμονή, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 προεξήρχε της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
           
Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 23 Αυγούστου, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων και πολλών άλλων Κληρικών, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.
           
Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί μετέβησαν στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, στον Ταξιάρχη Ηλίων, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, για να επισκεφθεί τα 96 παιδιά της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, αγόρια που φοιτούν στα Λύκεια της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, με Αρχηγούς τον π. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον π. Αιμιλιανό Χρήστου, τους οποίους πλαισιώνουν 40 εθελοντικά στελέχη της Ι. Μητροπόλεως, όπου συνέφαγαν με τα παιδιά και επικοινώνησε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου