Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2017, ημέρες κατά τις οποίες η Εκκλησία τιμά την Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε Ενορίες, οι οποίες τιμώνται στο όνομα του Αγίου Ιωάννου και πανηγυρίζουν κατά την εορτή αυτή.

Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2017, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στην Ενορία Ταξιάρχου Ιστιαίας, όπου καταρχήν τέλεσε τα Εγκαίνια του νέου Οστεοφυλακίου στο Κοιμητήριο της Ενορίας, το οποίο με ευθύνη του Εφημερίου, Πρωτοπρεσβ. Στεφάνου Στεφοπούλου ανακατασκευάσθηκε και ευπρεπίστηκε.

Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του Αγιασμού ομίλησε καταλλήλως περί της φροντίδας των κεκοιμημένων και περί Αναστάσεως.

Αμέσως μετά άπαντες μετέβησαν στον πανηγυρίζοντα ιστορικό και αρχαιολογικό Ι. Ν. Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου της ιδίας Ενορίας Ταξιάρχου, όπου, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της περιφερείας,  χοροστάτησε στον τελεσθέντα υπαιθρίως Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό με την παρουσία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Σπανού και άλλων εκπροσώπων του Δήμου και πλήθους πιστών ενοριτών και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή, κατά την διάρκεια του οποίου έψαλλαν Ιεροψάλτες της περιοχής, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου.

Αμέσως μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε διδακτικό θείο λόγο αναφερθείς στον πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και, αμέσως μετά, ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου, πέριξ του Ι. Ναού, με την συμμετοχή μεγάλου πλήθους ευλαβών προσκυνητών.
(φωτογραφίες κ. Δημητρίου Καραφύλλη)


Την Τρίτη 29 Αυγούστου το πρωί, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Παραλίας Αγίας Άννης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Λιάσκου –Αρχιερατικού Επιτρόπου Νηλέως και Αιγαίων, του Οικον. Αγγέλου Θεοδοσίου – Εφημερίου Αγίας Άννας, του Εφημερίου Στροφυλιάς και υπευθύνου του συνοικισμού της Παραλίας, Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου και του Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε μετά το Ευαγγέλιο ο Σεβασμιώτατος, ενώ δτην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και πολλοί ευλαβείς παραθεριστές, αλλά και χριστιανοί των γύρω περιοχών, απονέμοντας την πρέπουσα τιμή στον Βαπτιστή του Κυρίου μας, Τίμιο Πρόδρομο.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε την κ. Χριστίνα Σταθάκη για την σημαντική προσφορά της εδώ και μία εικοσιπενταετία στον Ιερό Ναό, από την θέση της Νεωκόρας.

Εξαιρετικά διηκόνησαν το Ιερό Αναλόγιο ιεροψάλτες της περιοχής, υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Ενωτιάδη εκ Προκοπίου.  

Όλες οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες αναμεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύλους των fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου