Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤO ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΕΡΕΩΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΕΡΝΕΖΟΥ

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας,  τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πεντέλης και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, οι οποίοι προσήλθαν προκειμένου να συλλειτουργήσουν και να τελέσουν το ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, διατελέσαντος επί πεντηκονταετία και πλέον, Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Θερμοπυλών, ο οποίος προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και των άλλων δύο Αρχιερέων, Σιατίστης και Χαλκίδος, και πολλών Ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Θερμοπυλών, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού αναγνώσματος και με αφορμή την διήγηση αυτού, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό Ιερέα.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιωάννου και αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό συνεργάτη του Ιερέα Ιωάννη και συλλυπήθηκε τους οικείους του.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και Δημητρίου Παπβασιλείου, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου