Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί, στον Ι. Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αοιδίμου Ευαγγελίας Καραμούζη, μητρός δύο εκλεκτών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, Ιεροκήρυκος και συνεργάτου της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη, Προϊσταμένου του Ι. Ναού, ο οποίος διακονεί και στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως στη Χαλκίδα.

Νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της αειμνήστου ιερομήτορος, αλλά και πολύτεκνης μητέρας, αφού, με τον καλό της σύζυγο Κωνσταντίνο, έχουν και άλλα δύο παιδιά, επιφανή πρόσωπα στην κοινωνία, τον Πολύκαρπο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Παναγιώτη, φαρμακευτικό αντιπρόσωπο, με τις καλές τους οικογένειες.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος προξήρχε και στον Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο συμμετείχαν οι ανωτέρω άγιοι Αρχιερείς Μεθώνης κ. Κλήμης και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, όπως και ο Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί στην Ι. Σύνοδο και Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε εξαιρετικά ο Θεοφιλέστατος άγιος Μεθώνης κ. Κλήμης, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής προ της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στους Αγίους Νεομάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής, των οποίων η μνήμη τιμάται κάθε χρόνο, σύμφωνα με απόφαση της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και, παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητηριά του και στην οικογένεια της μεταστάσης, ιδιαιτέρως δε στον συνεργάτη του στην Ιερά Σύνοδο, Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Πριν την τέλεση του Ι. Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους προσελθόντες αγίους Αρχιερείς για τον κόπο της αγάπης τους και την παρουσία τους, ευχήθηκε δε και ο ίδιος για την ανάπαυση της αειμνήστου Ευαγγελίας, στους οικείους της και πνευματικά του τέκνα.

Ο ευμεγέθης Ενοριακός Ιερός Ναός της Νέας Αρτάκης ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ευσεβείς χριστιανούς, οι περισσότεροι των οποίων κοινώνησαν και των Αχράντων Μυστηρίων.

Οι Ιερές Ακολουθίες στις οποίες έψαλλαν Χοροί Ιεροψάλτών υπό τους κ. Δημήτριο Πέτσα και κ. Βασίλειο Μιτζιφίρη, ιεροψάλτες του Ι. Ναού, μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου