Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΝΗΜΗΣ «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

«Η μνήμη δεν είναι Θεός, ζει η μνήμη και πεθαίνει,
μα έχει χαρά, όσο ζει τα πάντα ν' ανασταίνει!» (Όλγα Βατίδου).

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, με πρωτοβουλία της Προέδρου κ. Ουρανίας Τσάπελη-Παπαγεωργίου και απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του, επειδή η μνήμη των πατρίδων ή καλλίτερα οι πατρίδες της μνήμης αντιστέκονται στην αμνησία και αμεριμνησία, αποφάσισε και τίμησε τους προγόνους Μικρασιάτες, με αφορμή την οδυνηρή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Καταρχήν, το Διοικητικό Συμβούλιο, με χορηγία όλων των μελών, έφτιαξε Ιερά Εικόνα του προστάτου Άγιου του Συλλόγου, Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017 στον, με πρωτοβουλία προσφύγων Μικρασιατών ανεγερθέντα Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, μετά το πέρας της οποίας εψάλη Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου, αλλά ετελέσθη και επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων Μικρασιατών.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το οποίο παρεχώρησε ευγενικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος παρευρέθη,πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, κατά την οποία ομιλητής ήταν ο συμπατριώτης μας προσφυγικής καταγωγής κ. Κωνσταντίνος Ν. Τσαλαμανιός. Η αναφορά του κ. Τσαλαμανιού στις χαμένες πατρίδες και ιδιαίτερα στην περιοχή της Προποντίδας -Μαρμαρά, ξύπνησε μνήμες στους μεγαλύτερους και προκάλεσε συγκίνηση, σε όλο το ακροατήριο.


Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, παρουσίασε ένα υπέροχο Ντοκιμαντέρ αναφερόμενο στη χερσόνησο της Ερυθραίας. Επιπλέον, δύο Θεατρικούς Μονολόγους του ιδίου, απέδωσε η ηθοποιός κ. Ευγενία Πασπαλά.


Η εκδήλωσή έφθασε στο αποκορύφωμά της, όταν η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, απέδωσε Μικρασιάτικα τραγούδια, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Θεόδωρου Κοκκορίκου.


Στο τέλος της Εκδήλωσης η Πρόεδρος κ. Τσαπέλη-Παπαγεωργίου ευχαρίστησε και τίμησε εκ μέρους του Συλλόγου, όλους όσοι βοήθησαν στην διοργάνωση της Εκδηλώσεως, ενώ κάλεσε στο βήμα για να κλείσει την ωραία βραδιά τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, τον οποίον, μάλιστα, Σεβασμιώτατο, χαρακτήρισε ως μεγάλο χορηγό της Εκδήλωσης, Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό. Ο π. Νεκτάριος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και συνεχάρη την Κυρία πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την ωραιότατη Εκδήλωση που προσέφεραν στο κοινό της Πόλεώς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου