Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου 2018, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεο, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκτάριο, Γλυφάδας κ. Παύλο, Θήρας κ. Επιφάνιο, Δράμας κ. Παύλο, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Λαγκαδά κ. Ιωάννη, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, Χίου κ. Μάρκο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Υπουργοί, εκπρόσωποι του Στρατού, του Ναυτικού και της Αστυνομίας, Βουλευτές καθώς και πλήθος πιστών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στην Κωνσταντινούπολη το έτος 843, μετά το πέρας της οποίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο με την ανώτατη τιμή της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου