Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Ι. Ν. ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ – ΤΡΙΩΔΙΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 12/3/2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ « ΤΡΙΩΔΙΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση μουσικόφιλου κοινού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος η εκδήλωση βυζαντινής μουσικής « ΤΡΙΩΔΙΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ».
Στον χαιρετισμό του στην αρχή της εκδήλωσης ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους, τους συμμετέχοντες στη « ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» και ιδιαιτέρως τον Άρχοντα Υμνωδό τΜτΧΕ κ.Γεώργιο Χατζηχρόνογλου, ο οποίος ψάλλει και διδάσκει το γνήσιο, ηγεμονικό, μεγαλοπρεπές και κατανυκτικό Πατριαρχικό Ύφος της Ψαλτικής. Επίσης ευχαρίστησε από καρδιάς τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο καθώς επίσης και τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα, Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος στο πρόσωπο του Μητροπολίτου μας κ.Κ Χρυσοστόμου ο οποίος παρέχει αδιάλειπτα και αφειδώλευτα τον πατρικό επιστηριγμό του σε κάθε εκδήλωση του Ιερού Ναού.
Η μουσικο-φιλολογική αυτή εκδήλωση είχε αναφορά στο μουσικό φαινόμενο της εκκλησιαστικής μουσικής της Σμύρνης.
Παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση ύμνοι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που συνέθεσαν ο Νικόλαος Γεωργίου, Πρωτοψάλτης Σμύρνης (1790-1887) και ο Μισαήλ Μισαηλίδης, Πρωτοψάλτης Σμύρνης (1820-1906).
Ο Άρχων Υμνωδός τΜτΧΕ. κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου,μίλησε με αμεσότητα , με ζωντανά ψαλτικά παραδείγματα και απέδωσε μαζί με τη χορωδία του « ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» επίκαιρα διαψάλματα του Τριωδίου. Μάλιστα ο Άρχων μας έκανε την τιμή να ψάλλει βυζαντινούς ύμνους σε ένα μικρό ρεσιτάλ που έδωσε.
Την εκδήλωση έκλεισε με την προσλαλιά του ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο οποίος μίλησε με θερμούς λόγους για την εκδήλωση και τους συμμετέχοντες ενώ εξήρε ιδιαιτέρως το έργο και την προσφορά του Άρχοντος κ. Γ. Χατζηχρόνογλου. Επίσης μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους συνεργάτες τους για την άρτια φιλοξενία της εκδήλωσης. Μάλιστα ευχήθηκε στο παριστάμενο εκκλησίασμα καλή δύναμη για το υπόλοιπο διάστημα του πνευματικού αγώνα της περιόδου Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ήδη διανύουμε.
ΒΙΝΤΕΟ:
Χρήστος Κουτσαύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου