Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑ

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018 στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, ετελέσθη Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας επί τη μνήμη των αγίων Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας, αφού ο κτήτοράς του Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χαλκίδος και Καρυστίας κυρός Χρύσανθος Προβατάς (1907-1921) το αφιέρωσε ταυτόχρονα στη Θεοτόκο και στους Αγίους Χρύσανθο και Δαρεία.


Στον Εσπερινό έλαβαν μέρος οι εφημέριοι της ενορίας Αγίου Νικολάου, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καλύβας και Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Αγιαννίτης, ενώ στο κήρυγμά του ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο βίο των αγίων μαρτύρων.

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και το μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χαλκίδος και Καρυστίας κυρού Χρυσάνθου, με την συλλειτουργία των παραπάνω Κληρικών και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα και την συμπροσευχή του Διακ. Πορφυρίου Γερμανού.

Κατά την εόρτια ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους τιμωμένους Αγίους, όπως και στην προσωπικότητα του εμμέσου προκατόχου του κυρού Χρυσάνθου Προβατά, ο οποίος γεννήθηκε στο χωριό Καβαλούρι της Κέρκυρας το 1869, υπηρέτησε ως Εφημέριος στο Μπρίντεζι της Ιταλίας, στη συνέχεια στην Κέρκυρα και κατόπιν ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Ευβοίας, ενώ στις 13 Ιουλίου 1907 χειροτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Επίσκοπος Χαλκίδος και Καρυστίας, όπου και αρχιεράτευσε μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 1921, οπότε και εκοιμήθη εν Κυρίω. Ο τάφος και η προτομή του μακαριστού Ιεράρχου ευρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Στην ιερά Πανήγυρη έψαλε θαυμάσια ο διακονών ως άμισθος ιεροψαλτης του Ι. Ναού, εξ Ίμβρου καταγόμενος  ιατρός καρδιολόγος κ. Χριστοφόρος Σωφρονίου, Άρχων Υπομνηματογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου