Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑΣ

Την Πέμπτη της Δ’ Εβδομάδος των Νηστειών, νωρίς το απόγευμα ετελέσθει κατά το Μοναστηριακό Τυπικό, το Μέγα Απόδειπνο, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος συνοδευόταν από ιερείς της Μητροπόλεως Καρυστίας και παρουσία πλήθους προσκυνητών, που προσήλθαν για προσκύνημα.

Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής, και αβραμιαίας φιλοξενίας, από την Καθηγουμένη Γερόντισσα Μακαρία και την συνοδεία της.

Εν συνεχεία ετελέσθηκε το Μέγα Απόδειπνο και τμήμα της Παρακλήσεως στον Άγιο Νικόλαο, στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.

Προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτη Καρυστίας ευχήθηκε στους προσκυνητές για την Αγία και Μεγάλη Τεσαρακοστή, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του, προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την αδελφική αγάπη και την ευλογία, ώστε να πραγματοποιηθεί για ακόμα μία ακόμα χρονιά, η Κατανυκτική Ακολουθία με την συμμετοχή της όμορης Μητρόπολης.

Εκ μέρους της αδελφότητας της Μονής, η Καθηγουμένη Γερόντισσα Μακαρία ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, για την παρουσία και τις πατρικές του ευχές, ευχόμενη καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσαρακοστής.

Εν συνεχεία ετέλεσθη από τον κ Σεραφείμ τρισάγιο, στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη) του Τηνίου, με τον οποίο τον συνδέει αδελφική και εγκάρδια αγάπη, από νεανικά χρόνια ως φοιτητές στην Ιερατική Σχολή.

Τέλος στο Αρχονταρίκι της Μονής, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα, σε όλους τους προσκυνητές.

Φωτογραφίες – Ανταπόκριση: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου