Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΙΔΗΨΟΥ

Τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επαναστάσεως τίμησαν και  πανηγύρισαν και στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγίου-Αιδηψού το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2018.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός και ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Ιωάννης Παπακοσμάς, με συνευχόμενο τον Σακελ. Κωνσταντίνο Χάλιο, αφυπηρετήσαντα Εφημέριο Καμπίων, ενώ το αναλόγιο κόσμησαν οι ιεροψάλτες του Ναού με πρωτοψάλτη τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Χοράρχη στην Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως στην Ιστιαίας κ. Δημητρίο Παπαβασιλείου.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν ότι, αν και στο χωριό του Αγίου δεν έλαβε χώρα παρέλαση, από νωρίς προσήλθαν στην λειτουργική σύναξη τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου με τις παραδοσιακές στολές τους.

Αμέσως μετά την απόλυση, τελέσθηκε η δοξολογία, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα Αναστασία Αλεξίου και η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων, στην πλατεία του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου