Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις διδασκόντων και διδασκομένων Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως και πραγματοποίησε επίσκεψη σε αυτά.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 το απόγευμα μετέβη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Στροφυλιάς, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Μαντάς και οι μαθητές, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευχαρίτησαν τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του και είχαν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μαζί του.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και τους Διακόνους του, επισκέφθηκε, καταρχήν, το 1ο Λύκειο Χαλκίδος, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας κ. Μαρίας Ματθαίου και του Συλλόγου των καθηγητών. Εκεί τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας και Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Αγιαννίτης, Εφημέριοι της Ενορίας Αγ. Νικολάου και το διδακτικό προσωπικό μαζί με τους μαθητές. Κατά την διάρκειά του ιερού Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τη σημασία του στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο Μυστήριο και χρίσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς του.

Αμέσως μετά, μετά από πρόσκληση του Διευθυντού κ. Σάββα Οβαδία και του Συλλόγου Καθηγητών, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Λύκειο της γενέτειράς του Βασιλικό Χαλκίδος, όπου και μίλησε στα παιδιά του Σχολείου, με αφορμή τα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Τη επομένη ημέρα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα και τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου κατόπιν αιτήματος των Διδασκόντων.


Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου - Εφημέριος της Ενορίας και ο ευρισκόμενος στη Χαλκίδα Αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος – Εφημέριος Γλώσσας Σκοπέλου, μαζί με την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ελένη Μιτζιφίρη, τους διδάσκοντες και του μικρούς μαθητές, οι οποίοι ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιοι, τόσο κατά την υποδοχή, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου.


Μετά το πέρας του ιερού Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος έχρισε ιερό έλαιο όλους τους προσελθόντες.

Ο Σεβασμιώτατος σε όλα τα Σχολεία, εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση που του απηύθυναν οι αντίστοιχες σχολικές κοινότητες, διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και γλυκίσματα, ενώ είχε εγκάρδια επικοινωνία με όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου