Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος:

 • Το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου 2018 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος.

 • Την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου 2018 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου.

 • Την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Σπαθαρίου, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

 • Τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

 • Τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιτικών, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

 • Τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 το πρωί και ώρα 11.00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος.
 • Τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου, κατά τη Ακολουθία του Νιπτήρος.

 • Τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.
 • Τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών.

 • Τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.
 • Τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα προεξάρχει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και την εν συνεχεία Λιτάνευσή του στις οδούς της Πόλεώς μας και την συγκέντρωση των Επιταφίων στην Παραλία Χαλκίδος.  Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για την Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

 • Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Χαλκίδα.
 • Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018 το απόγευμα, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στο Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Χαλκίδος.
 • Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018 το βράδυ, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

 • Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου 2018 το απόγευμα και ώρα 6.30, θα τελέσει τηνΑκολουθία της Αγάπης στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, μετά το τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το «Χοροστάσι της Αγάπης» από Χορευτικά Συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της Χαλκίδος και Ενοριακών Τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου