Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

Με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Ε΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25-3-2018), η Εορταστική Εκδήλωση για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Την Εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μάρκου, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών και Συλλόγων της Πόλεως και πολλών Χριστιανών, παρακολουθώντας τον Βυζαντινό Χορό Σπουδαστών του παραρτήματος Μαντουδίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως σε συνεργασία με την Χορωδία του Ιερού ναού, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσιμολογιωτάτου Οικονόμου π.Νικολάου Μάρκου, να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους και Εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και παραδοσιακά κάλαντα εν είδει οδοιπορικού.

Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Λυκειάρχης κ. Ευάγγελος Παπαδημητρίου, Θεολόγος, Φιλόλογος και Νομικός ο οποίος με την εξαιρετική ομιλία του με θέμα: «Η πορεία του Ιησού προς το πάθος και την Ανάσταση», έκανε ένα οδοιπορικό σε ολόκληρη την Μεγάλη Εβδομάδα με πολύ παραστατικό και παράλληλα θεολογικό λόγο δίνοντας πολλά και σπουδαία μηνύματα και καθηλώνοντας κυριο-λεκτικά το ακροατήριο.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Λιάσκος - Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή, τον Χοράρχη και τα μέλη της Χορωδίας, τις εκφωνήτριες κ.Βασιλική Χασάνη και Παρασκευή Τσιρογιάννη, τον κ. Νικόλαο Ενωτιάδη και τον κ. Δαυίδ Σταματονικολό για τις μονωδίες και για τα παραδοσιακά όργανα, τον μουσικό κ.Ιωάννη Φράγκο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φιλοξενία και ευχήθηκε εορτίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου