Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 2018ΔΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΣΑ Ι. ΑΝΔΡΩΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.


115 6819
Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 9 Απριλίου 2018, στην Πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου ετελέσθη δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, και συνιερουργούντος του Σεβ. Οικείου Ποιμενάρχου  Κορίνθου  κ. Διονυσίου. Παρέστησαν δε αυτοίς συλλειτουργούντες ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. πολιός Γέρων Άνθιμος Δρίτσας, ο Ιεροκήρυξ του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών και  Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης,  όστις και ωμίλησε, επικαίρως, μετά αδελφού της αυτής Ι. Μονής π. Ευλογίου Σάλτα, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Χερουβείμ Στεφανουδάκης, αδελφός της Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Ι. Μονής Αγίου Συμεών Ν. Θεολόγου Καλάμου Αττικής, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτης Προϊστάμενος Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής (Πολιούχου) Χαλκίδος, ο Πανος. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, ο Ιερομ. π. Καλλίνικος Σαμαρτζής, από την Ι. Μητρόπολή Περιστερίου, οι Αιδεσ. π. Γρηγόριος Θεοδώρου και π. Αθανάσιος Κοντογιάννης,  Εφημέριοι Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, π. Πέτρος Καγιούλης και π. Δημήτριος Σουσούνης, Εφημέριοι του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Λουτρακίου και οι Διάκονοι π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.
Ακολούθησε η Ι. Λιτανεία και ο Αγιασμός κατά την Μοναστηριακή Τάξι, η ευλόγισις των άρτων (κατά συγκατάβασιν παρά το παράτυπον, δια τας προσφοράς των πιστών, των θεωρούντων την αρτοκλασίαν ως εορταστικόν στοιχείον των πανηγύρεων) και ο Σεβ. Οικείος Ποιμενάρχης  κ. Διονύσιος με θερμούς αδελφικούς λόγους ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτην Χαλκίδος κ. Χρυσόστομον και δια την εφετινή Ιεροπρεπή παρουσία Του στην πανήγυρι της Ι. Μονής συνεχάρη δ᾿ ενθέρμως τον νέον Ιεροκήρυκα του «πρώτου Άμβωνος της Ελλάδος», ευχηθείς εις αυτόν καλλίκαρπον διακονία, ως και εις την Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητάς αυτής να πορεύωνται εις την ζωήν τους υπό το Φως της Αναστάσεως. Ευχήθηκε όμως όλως ιδιαιτέρως και εξόχως υπέρ των δούλων του Θεού Δημητρίου και Αγγέλου «των εν αιχμαλωσία όντων» με αφορμήν ότι ο ένας εξ αυτών υπηρέτησεν εις το Στρατόπεδον της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, έμενεν δε, κατά το διάστημα, αυτό δύο οδούς κάτωθεν της Ι. Μονής.
Μετά το κέρασμα στο Συνοδικό της Ι. Μονής παρετέθη πλουσία Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα παραδεδομένα και προσεφέρθησαν πλέον των τριακοσίων (300) μερίδων φαγητού εις πακέτα εις τους προσκυνητάς. Εις την Τράπεζαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής ευχαρίστησε  τους αγίους Αρχιερείς, τον Ιεροκήρυκα του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών κ. Χρυσόστομον  Κουλουριώτην, ευχηθείς και αυτός τα δέοντα επί τη αναλήψει των νέων υψηλών καθηκόντων του, τους αγίους Ηγουμένους, τους Άρχοντας, τους Πατέρας και αδελφούς, τους διακονητάς και όλους τους συμπανηγυριστάς, ενώ ο Σεβ. Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αντιφώνησεν καταλλήλως.
Η Ι. Πανήγυρις έλαβεν πέρας με τους πολυχρονισμούς εις το Καθολικόν της Ι. Μονής των Αγίων Αρχιερέων και του αγίου Καθηγουμένου της Ι. Μονής, ευχαριστούντων πάντων Χριστώ τω Θεώ τω καταξιώσαντι αυτούς  εορτάσαι την Κυρίαν ημέραν της Αυτού Αναστάσεως.

 

              

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ Ι. ΜΟΝΗ.
 DSC 0777
Την Τρίτη της Διακαινησίμου εορτάζεται η εύρεση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Παταπίου στην ομώνυμη Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, στο Λουτράκι. 
Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον σεπτό οικείο Ποιμενάρχη κ. Διονύσιο και από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων. Στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς και την Ι. Αδελφότητα ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος αναφέρθηκε στον Άδη,σαν τόπο υποχθόνιο και καταχθόνιο και σαν κατάσταση που βασίλευε το σκοτάδι και ο στεναγμός των ψυχών. Ήλθε όμως ο Κύριός μας και με την Ανάστασή Του λύτρωσε την ανθρωπότητα από τον θάνατο και ανέσυρε τις ψυχές των κεκοιμημένωναπό την «κοιλία» του Άδη. Κατέληξε δε ο άγιος Χαλκίδος, ευχόμενος στον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου, στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή, στην Ι. Αδελφότητα καθώς και στους ευσεβείς προσκυνητές να καταστούν κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού. 
 Την επόμενη ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδας, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και προεξήρχε, και τον Σεβ. Οικείο Ποιμενάρχη  κ. Διονύσιο.  Τον Θείο λόγο κήρυξε ο σεπτός Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος ο οποίος αναφέρθηκε στον νικητή του θανάτου Κύριο μας Ιησού, ο Οποίος δια του θανάτου Του και της Αναστάσεως Του προσέφερε στην ανθρωπότητα την νίκη κατά του θανάτου και κατά της φθοράς αλλά και αυτού του Διαβόλου, απελευθερώνων «τας ψυχάς ας κατείχεν».  
Στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την διήμερη παρουσία του στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου, καθώς και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον τηλεοπτικό σταθμό «ΗΛΕΚΤΡΑ» και το διαδικτυακό κανάλι «PEMPTOUSIA TV» για την ζωντανή αναμετάδοση των Ι. Ακολουθιών από τη  Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου Γερανείων Όρεων.  Ο  Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αντιφωνών εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Διονύσιο για την τιμή να προΐσταται στις πανηγύρεις, των αγίων αυτών ημερών, της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως  Κορίνθου, ευχόμενος παράλληλα σε όλους τους συμπροσευχόμενους, Κληρικούς και λαϊκούς, με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, να έχουν την «γαλήνη» και την «ζεστασιά» που αισθάνθηκαν οι Απόστολοι Λουκάς και Κλεόπας μετά την κλάσι του άρτου στους Εμμαούς. 
         
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου