Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Ευτυχώς ο καιρός την Τετάρτη του Πάσχα ήταν ευχάριστος και η εκκλησία την Αγίων Δήμου και Δαμασκηνού, στην Παλιοκαμάρα Ιστιαίας, μπόρεσε να υποδεχτεί πλήθος κόσμος και να πανηγυρίσει με επισημότητα, ακόμη μια φορά, την εορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Δήμου του Αλιέως, και μάλιστα με την τιμητική ευλογητική παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Ο ιερός ναός, ιδιοκτησίας του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη της Ι.Μ. Χαλκίδος π. Δαμασκηνού Μάκρα, υποδέχθηκε το πιστό πλήρωμα της εκκλησίας, που παρακολούθησε με κατάνυξη την ιερά ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα και την επομένη ημέρα το πρωί την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Σαλώνων κ. Αντώνιος, μετά από πρόσκληση του π. Δαμασκηνού Μάκρα, ο οποίος νουθέτησε με τον Θείο Λόγο τους παρευρισκόμενους πιστούς, εξαίροντας τη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Νεομάρτυρος Δήμου του Αλιέως.

Στις ακολουθίες, συμμετείχαν πολλοί αρχιμανδρίτες αλλά και πατέρες από όλη την έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως, εκλεκτός χορός ιεροψαλτών, ο Δήμαρχος Αγίας Άννης κ. Χρήστος Καλυβιώτης, εκπρόσωποι των αρχών και πολλοί προσκυνητές από τη Χαλκίδα και τη Βόρεια Εύβοια.

Στο τέλος του εσπερινού έγινε αρτοκλασία ενώ την επόμενη μέρα Τετάρτη του Πάσχα, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου, έγινε περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και Ιερών Λειψάνων στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και τελέστη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του κτήτορος του Ιερού Ναού, αειμνήστου Γεωργίου Μάκρα.  Μετά τις ακολουθίες παρατέθηκε στους ιερείς και το εκκλησίασμα πλούσιο πασχάλιο κέρασμα. Για τη διοργάνωση της πανηγύρεως, η οποία σημειωτέον γίνεται υπαίθρια λόγω πληθώρας κόσμου, απαιτείται συντονισμός πολλών προσώπων, πνευματικών παιδιών του π. Δαμασκηνού, οι οποίοι στην κυριολεξία έδωσαν όλο το είναι τους.

Ελπίζοντας και του χρόνου να μας αξιώσει ο Θεός με υγεία να εορτάσουμε και πάλι την ιερά πανήγυρη του Αγίου Νεομάρτυρος Δήμου του Αλιέως ,ευχόμαστε σε όλους σας να έχετε πλούσια την ευλογία του Αγίου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου